Izradu internetske stranice sufinancirala je Europska unija u okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

saznajte više

Bye , bye alergijama

3rd Mar 2021

azena

Oko nas se budi priroda, sve cvate, mirisi su u zraku a s njime i pelud. Dok neki uživaju u bojama i mirisima proljeća , nekima su ovi mjeseci prava noćna mora...

Bez brige, jer AZENA Malvasan čajna mješavina, čini proljeće ponovno vašim najdražim periodom godine.

 

Što su to alergije?

Alergije su neuobičajen i neprimjeren odgovor na vanjske čimbenike, kao što su pelud, dlake životinja, deterđenti, hrana i slično. Tijelo se brani od alergena tako da proizvodi sluz i pokušava izbaciti alergene van iz organizma. Simptomi su često kihanje, kašljucanje, problemi s disanjem i nadražaj sluznica oka, nosa , grla i pluća ili lokalizirani na neki drugi organ.

 

 

Naši stari su često znali u ovom slučaju osim posta ili laganije hrane, koristiti biljne tinkture i pripravke kako bi ojačali organizam i napravili detoks organizma od alergena.  Crni i bijeli sljez su se najčešće koristili u pripravku vinskih tinktura. Tinktura je način obrade bilja kao što je korjenje , gdje se pomoću alkohola izvlače svojstva bilja te se pije kao sirup, u malo vode.

 

 

 

Crni sljez: Bogat vitaminom C, kalcijem i željezom – diže i jača imunitet.

Bijeli sljez: Podupire dišni sustav i ublažava kašalj.

 

 

ZAŠTO I KAKO KORISTITI NAŠU MALVASAN ČAJNU MJEŠAVINU?

 

AZENA Malvasan čajna je mješavina koja se priprema u crnom vinu. Crni sljez, bijeli sljez i oman, kombinacija su za podizanje imuniteta, te dodatak u tretmanima protiv kožnih, dišnih alergija te čišćenja organizma. Priprema se na starinski način, u litru crnog vina doda se vrečica Malvasan mješavine, prirodni med te se 4 dana boca s biljnom mješavinom, vinom i medom ostavlja na tamnom mjestu i sobnoj temperaturi. Nakon 4 dana ocijedi se bilje, da ostane samo vinska tinktura te se uzima kroz dan 3 puta. Ovaj narodni način pripreme iako malo neobičan, nježan je i moćan pripravak koji čak mogu piti djeca. Tanin iz crnog vina pomaže korjenju sljeza i omana da otpuste svoja ljekovita svojstva.

 

Ponosni smo na dugogodišnju tradiciju u proizvodnji biljnih pripravaka, koju nam je prenio naš deda Antun. Deda Antun također je patio od alergija, te je ova receptura jedan od njegovih prvih pripravaka s kojima je i započeo fitoterapiju prije 40 godina.

 

 

„ Malvasan čajnu mješavinu mi je donijela baka od g. Azenića. Kao mala patila sam od alergije na ambroziju, imala glavobolje, nadražaj očiju i poteškoće s disanjem te nisam mogla spavati. Roditelji nisu više znali što bi samnom, te je baka uskočila u pomoć i nakon dugo vremena napokon sam prodisala i naspavala se! J  I sada, kao odrasla popijem kuru Malvasana, kako bi očistila organizam i  pripremila se za proljeće.“ 

Sanja G. (32)

 

 

x

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg koristničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na slažem se prihvaćate naša pravila privatnosti

Slažem se Ne slažem se